Goedkope autovakantie Griekenland 2023

Goedkope vakantie met de auto naar Griekenland 2023.🚗 Last minute autovakantie Griekenland en camperreizen Griekenland met de mooiste aanbiedingen vind je hier! ➡️ ✓stedentrip Griekenland ✓last minute hotel aanbiedingen Griekenland ✓zonvakantie Griekenland ✓veilig boeken, direct bij onze reispartners!

Griekenland kent een wonderbaarlijke diversiteit. Een rijke geschiedenis, cultuur, architectuur en de wel bekende culinaire keuken. Kies waar je naartoe wilt op autovakantie in Griekenland: onontdekte eilanden zoals Syros of Amorgos; de bergen van Meteora of de kloven van Kreta; nationale parken op het vasteland, zoals Parnassos of het zeereservaat van Alonissos.

Autovakantie aanbiedingen griekenland

Elke dag de nieuwste (last minute) vakantiedeals van de beste reisorganisaties verzameld. Bekijk de vakantie aanbiedingen van vandaag.

Athens City

Athens City - Prijsvrij

Griekenland » Athene » Athene
7 / 10
Meer Info
Vrijdag 1 december 2023
3 Dagen
Logies ontbijt
Eigen vervoer
€ 29,- € 47,- - 38%
Plaka

Plaka - Prijsvrij

Griekenland » Athene » Athene
6 / 10
Meer Info
Zaterdag 1 juli 2023
3 Dagen
Logies ontbijt
Eigen vervoer
€ 71,- € 116,- - 39%
Achilleas

Achilleas - Prijsvrij

Griekenland » Athene » Athene
9 / 10
Meer Info
Last minute
Maandag 10 april 2023
3 Dagen
Logies ontbijt
Eigen vervoer
€ 71,- € 95,- - 25%
Cecil

Cecil - Prijsvrij

Griekenland » Athene » Athene
6 / 10
Meer Info
Last minute
Maandag 24 april 2023
3 Dagen
Logies ontbijt
Eigen vervoer
€ 40,- € 60,- - 33%
Hermes

Hermes - Prijsvrij

Griekenland » Athene » Athene
7 / 10
Meer Info
Woensdag 1 november 2023
8 Dagen
Logies ontbijt
Eigen vervoer
€ 224,- € 339,- - 34%
Novus City

Novus City - Prijsvrij

Griekenland » Athene » Athene
8 / 10
Meer Info
Vrijdag 1 december 2023
3 Dagen
Logies ontbijt
Eigen vervoer
€ 45,- € 64,- - 30%
Novus City

Novus City - Prijsvrij

Griekenland » Athene » Athene
7 / 10
Meer Info
Woensdag 1 november 2023
8 Dagen
Logies ontbijt
Eigen vervoer
€ 313,- € 435,- - 28%

Beste reisaanbieders griekenland

Autovakantie naar griekenland

Het mooie griekenland is prachtig voor een vakantie met de auto, bekijk hier wat je kan verwachten met een autovakantie.

Hotelkamer prijs vanaf: € 26,- p.p. (3 dagen logies+ontbijt)
Valuta: Euro
Verplicht in de auto: gevarendriehoek, brandblusser, verbanddoos
Maximum snelheid: bebouwde kom 50 km/h, b-wegen 80 km/h, snelweg 110 km/h
Tolwegen: ja
Milieuzones: Athene
EV laadpunten: beperkt aanwezig
Reisdocumenten: tolvignet (nu regelen)
Spreektaal: Grieks

Januari en februari zijn geen slechte tijden van het jaar om Griekenland te bezoeken en je zult veel meer ruimte vinden in en rond de populaire oude ruïnes en archeologische vindplaatsen van Athene, Kreta en de Peloponnesos. Sommige lokale trefpunten komen echt tot leven in de winter en er is veel leuks te beleven op het vasteland of zelfs op de eilanden, als je dapper genoeg bent om de vaak schokkerige veerbootreis te maken.

Maart en april beloven meer van hetzelfde met uitstekende omstandigheden om over landpaden te wandelen of ga naar de plaatsen en tempels die over de hele wereld beroemd zijn. De lente is de tijd van ontelbare wilde bloemen. Houd er echter rekening mee dat Pasen in Griekenland big business is en dat een groot aantal steden en dorpen ofwel hun winkel zullen sluiten of de prijzen zullen verhogen als voorbereiding op de religieuze hordes die neerdalen voor familiefeesten. Van april tot oktober is het zeilseizoen.

Mei is uitgeroepen tot de beste tijd om naar Griekenland te gaan, dankzij de overvloed aan wilde bloemen op het platteland en de warmte van de zon, waardoor het gewoonweg prachtig is voor wandelaars en fietsers, hoewel zeezwemmers misschien beter nog een maand kunnen wachten voordat ze de sprong wagen. Mei is aangenaam warm en met meer kans om je te mengen met de lokale bevolking en historische locaties te bezoeken met minder drukte.

Juni, juli en vooral augustus kunnen erg drukkend zijn qua temperatuur en de verzengende hitte maakt wandelen en fietsen vrijwel verboden terrein, net als sommige Britten, Russen en Duitsers die naar de bron stromen. Het 'hoogseizoen' van juli/augustus is waarschijnlijk niet de beste tijd om Griekenland te bezoeken. Denk aan toeristenmassa's en onaangename hitte.

September en oktober zijn beide de beste tijd om naar Griekenland te gaan met warme omstandigheden, zowel op het land als op zee, die een veel authentiekere weergave van een mediterraan eilandparadijs beloven, evenals alle kans om walvissen te spotten of zeilwedstrijden. De romantische herfstkleur wordt versterkt door oogsten van wijn en olijven tot wilde paddenstoelen. Dit is het ideale moment voor lange wandelingen.

November en december brengen de mensen van Griekenland terug naar iets dat lijkt op normaal met de tradities van Kerstmis, veel minder over materialisme en veel meer over spiritualisme dan bepaalde andere Europese landen die we onvermeld laten. Winterdagen zijn vaak helder met mogelijkheid tot skiën in de bergen!

Stedentrip Athene met de auto

Ooit het hart van het oude Griekenland, heeft Athene zelf een helaas behoorlijk groezelige sfeer. Maar de grootsheid van zijn archeologische vindplaatsen kan nooit worden verminderd. Er zijn maar weinig hoge gebouwen toegestaan in Athene, zodat het beroemde uitzicht op de Akropolis-heuvel nooit wordt verduisterd. Dan zijn er de oude theaters van Herodes Atticus en Dionysus, de Boog van Hadrianus en de Tempel van Zeus. Een dagje Athene aan het begin of einde van jouw autovakantie is altijd de moeite waard.

Stedentrip Arcadië met de auto

Er zijn maar weinig plaatsen die hun naam geven aan droomvisioenen. Maar deze centrale Peloponnesos enclave, omringd door bergen, inspireerde het poëtische Arcadië als een geïdealiseerde ongerepte wildernis. Sfeervolle middeleeuwse dorpjes liggen verspreid over beboste heuvels, schaduwrijke valleien en weelderige weiden, terwijl prachtige kloosters zich clusteren in de magnifieke Lousios-kloof. Er is zelfs 100 km ongerepte kust rond het mooie stadje Kiveri. Klinkt idyllisch in de oren voor een mooie autovakantie Griekenland.

Stedentrip Thessaloniki & Olympus met de auto

Atheners zijn het daar misschien niet mee eens, maar veel Grieken waarderen hun 'tweede stad' veel prettiger dan de hoofdstad. Compact en vriendelijk, de kosmopolitische sfeer van Thessaloniki wordt geleverd met 2500 jaar Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse herinneringen, mooie musea en een waterkant vol met zonsondergangen. Het is ook een uitvalsbasis voor een bezoek aan de kloosters van Athos plus de berg Olympus, de hoogste berg van Griekenland en de befaamde thuisbasis van de oude goden.

Stedentrip Mystra - Sparta met de auto

Sparta was de thuisbasis van de felste krijgers van het oude Griekenland, beroemd om de epische opstand van 300 moedige Spartanen, tegen duizenden Perzen in de Slag bij Thermopylae. Deze confrontatie wordt herdacht met een gigantisch standbeeld op het nabijgelegen slagveld. De stad zelf heeft ook een indrukwekkende acropolis in de luwte van de hoogste berg van de Peloponnesos. Mystras, ondertussen, is een Byzantijnse heuvelschoonheid vol met verrukkelijke kerken en kloosters.

Strandvakantie Griekenland met de auto

Griekenland staat voor ‘zon, zee, strand en eilanden’. Geniet tijdens een autovakantie van de zonovergoten archipels en 15.000 km kust. Maar vergeet het arsenaal aan andere hoogtepunten ook niet. Glorieuze bergen vermengen grimmige toppen met weelderige alpenweiden en bossen. Er zijn rivieren en dramatische kloven, plus rustige wandelpaden, zo makkelijk of moeilijk als je wilt. Overal vind je een rijk gevarieerde flora en fauna. Duizenden jaren kleurrijke geschiedenis plaatsen een groot aantal legendarische goden en mensen te midden van een van 's werelds mooiste concentraties van verbazingwekkende archeologische herinneringen. Genieten onder de Griekse zon, wat je ook doet en waar je je ook bevind tijdens een autovakantie Griekenland.

Weersverwachting griekenland 2 weken

Verwacht voor morgen: bewolkt
18°C 0mm
4m/s 48% 100%
3 april
17°C / 13°C
matige regen
4 april
16°C / 12°C
matige regen
5 april
16°C / 12°C
lichte regen
6 april
15°C / 9°C
onbewolkt
7 april
17°C / 10°C
bewolkt
8 april
16°C / 12°C
lichte regen
9 april
20°C / 12°C
half bewolkt
10 april
18°C / 10°C
onbewolkt
11 april
16°C / 11°C
half bewolkt
12 april
16°C / 10°C
bewolkt
13 april
12°C / 10°C
lichte regen
14 april
14°C / 7°C
bewolkt

Last minute hotel griekenland

Veelgestelde vakantie vragen griekenland

Hoe ver is het rijden naar griekenland?

Afstand met de auto vanaf Utrecht
Thessaloniki 2360 km ca. 24 uren
Ambracia 2640 km ca. 27 uren
Athene 2820 km ca. 28 uren
Tripoli 2970 km ca. 30 uren
Sparta 3030 km ca. 31 uren

Wat is verplicht in de auto in griekenland?

Zijn er tolwegen in griekenland?

Tolwegen: ja

Wat is de maximumsnelheid in griekenland?

Maximum snelheid: bebouwde kom 50 km/h, b-wegen 80 km/h, snelweg 110 km/h

Wat is de munteenheid van griekenland?

Valuta: Euro