Autovakantie Finland last minute 2021

Hotelkamer prijs vanaf: € 86,- p.p. (3 dagen logies+ontbijt)
Spreektaal: Fins, Engels
Valuta: Euro
Maximum snelheid: bebouwde kom 50 km/h, autoweg 100 km/h, snelweg 120 km/h
Tolwegen: nee
Milieuzones: Helsinki
EV laadpunten: beperkt aanwezig
Verplicht in de auto: dagrijverlichting, gevarendriehoek, veiligheidshesje

Goedkope vakantie met de auto naar Finland 2021.➡️ Autovakanties Finland en camperreizen Finland met de mooiste aanbiedingen vind je hier! ✓stedentrip Finland ✓last minute hotel aanbiedingen Finland ✓noorderlicht vakantie ✓wintervakantie Finland ✓camping vakanties ✓veilige vakantie conform Covid protocol.

Finland is een ideale bestemming voor een wintervakantie. Met uitgestrekte landschappen en winteractiviteiten, zoals winterwandelen of een tocht door de sneeuw met Huskies. Natuurlijk is Finland meest populair voor haar noorderlicht vakanties. Maar Helsinki is ook prima te bezoeken met een autovakantie Finland.

Autovakantie aanbiedingen finland

Elke dag de nieuwste (last minute) vakantiedeals van de beste reisorganisaties verzameld. Bekijk de vakantie aanbiedingen van vandaag.

Beste reisaanbieders finland

Mooie autovakantie in finland

Je kunt met de auto vele kilometers maken door de waterrijke en bosrijke landschappen van Finland. Het is een romantische manier om lange afstanden af ​​te leggen en het landschap te zien ontvouwen. Het is een adembenemende excursie van het zuidelijkste puntje van het land naar Lapland te rijden. Tussen augustus en april ben je getuige van de magie van het noorderlicht en van mei tot augustus de middernachtzon.

Waar je ook van plan bent in Finland te reizen, verken de lokale omgeving ook eens te voet of op de fiets. Alle steden en dorpen hebben fietsen te huur - het fietsverhuursysteem van Helsinki wordt het meest gebruikt door burgers in heel Europa! En omdat Finnen zo verbonden zijn met de natuur, is er vrijwel zeker een routesysteem in de buurt waar je in de winter kunt wandelen, fietsen of hardlopen en skiën.

In zekere zin hebben Finnen de rol van de Noorse goden op zich genomen als beschermers van de grotendeels ongerepte wildernis die ze bewonen. Meer dan vijfenzeventig procent van het land is bedekt met boreale bossen. Finland wordt vaak het "Land van de duizend meren" genoemd, terwijl er bijna 190.000 zijn. De eilanden voor de kust vormen de grootste archipel ter wereld. Finland is ook de thuisbasis van enkele van de laatste vrij stromende rivieren in Europa, en de rivieren en meren vormen samen tot 10% van de oppervlakte van het land.

Stedentrip Helsinki met de auto

Witte bergen bedekt met een dik pak sneeuw, grazende rendieren met enorme geweien, meer dan duizend meren en het overweldigende noorderlicht. Als je aan Finland denkt, denk je hier vaak aan. Maar vergeet Helsinki, de hoofdstad van Finland, niet. Helsinki, de meest dichtbevolkte stad van Finland, is een erg leuke stad om rond te lopen. Deze stad biedt ruimte aan tal van trendy musea, gezellige cafés en ander vertier. In de buurt van de stad vind je ook nog twee andere eilanden waar je gemakkelijk kunt wandelen, picknicken en de Finse cultuur kunt opsnuiven.

Rondreis Finland met de auto of camper

Voor een rondreis met camper door finland huur je veilig en betrouwbaar een camper bij WorldWideCAMPERS.

Bij een bezoek zul je zien dat de Finse natuur niet alleen groot en mooi is, maar dat er ook goed voor wordt gezorgd. Ongeveer 10% van het totale landoppervlak in het land wordt beschermd door de Nature Conservation and Wilderness Acts, maar eerbied voor de natuur heeft ertoe bijgedragen dat alle natuurlijke landschappen in onberispelijke staat blijven, van de bossen en meren tot aan de noordelijke heuvels. en buitenste archipel.

Wintervakantie Finland met de auto

Een wintervakantie met de auto finland boek je veilig en betrouwbaar bij BBI-Travel.

Aldus de Finnen zelf, zijn er acht seizoenen, afhankelijk van hoe ver je naar het noorden gaat. Er ligt sneeuw in Lapland van november tot en met april. Het noorderlicht vult de hemel in september tot en met maart. December tot half januari is de koudste, donkerste winter. Maar, de lokale bevolking gaat er nog steeds naar buiten om te genieten van sauna's en ijskoud zwemmen in het meer. Landelijk, kent Finland van half januari tot eind februari vele winter-activiteiten.

Weersverwachting finland 2 weken

Verwacht voor morgen: zeer lichte bewolking
13°C 0mm
6m/s 63% 18%
27 september
11°C / 7°C
half bewolkt
28 september
11°C / 8°C
zeer lichte bewolking
29 september
11°C / 8°C
bewolkt
30 september
10°C / 9°C
bewolkt
1 oktober
11°C / 9°C
lichte regen
2 oktober
10°C / 8°C
bewolkt
3 oktober
11°C / 8°C
lichte regen
4 oktober
11°C / 8°C
matige regen
5 oktober
9°C / 8°C
lichte regen
6 oktober
9°C / 8°C
bewolkt
7 oktober
13°C / 9°C
lichte regen
8 oktober
12°C / 9°C
matige regen

Last minute hotel finland

Veelgestelde vakantie vragen finland

Hoe ver is het rijden naar finland?

Afstand met de auto vanaf Utrecht
Helsinki 2240 km ca. 26 uren
Tampere 1900 km ca. 27 uren
Oulu 2570 km ca. 28 uren

Wat is verplicht in de auto in finland?

Zijn er tolwegen in finland?

Tolwegen: nee

Wat is de maximumsnelheid in finland?

Maximum snelheid: bebouwde kom 50 km/h, autoweg 100 km/h, snelweg 120 km/h

Wat is de munteenheid van finland?

Valuta: Euro

Beoordeling Finland

8 (1 beoordeling)