Autovakantie met huurauto of camper

Cuba 1197800 1280

Een roadtrip of rondreis avontuur in of buiten Europa beleven? Route 66 langs rijden of de landschappen van Canada verkennen? Een autovakantie met huurauto is zeer eenvoudig online geregeld. Dat kan met een luxe huurauto of een camper. Veilig online een auto huren inclusief all-risk verzekering en volle brandstoftank.

Goedkope auto of camper huren

Autovakantie huurauto vanaf €3,- per dag!

Doordat autoverhuur vergelijkers als CarDelMar en Sunnycars direct in contact staat met alle autoverhuurders, vind je hier altijd de allerlaatste aanbiedingen en dus de goedkoopste huurauto voor jouw vakantiebestemming. De meeste autoverhuurders zijn op of nabij (inclusief gratis transfer) het vliegveld gevestigd. Een auto huren kan per dag of voor je gehele verblijf. Dit is bovendien veel goedkoper dan wanneer je dagelijks gebruik zou maken van de taxi.

Vele modellen in diverse prijsklassen

Online services als CarDelMar bieden de mogelijkheid gemakkelijk, veilig en snel, al voor je vakantie een huurauto te reserveren. Je kunt auto's in diverse uitvoeringen en prijsklassen huren. Van eenvoudige boodschappen-auto tot luxe touringcar of een 4x4 om de omgeving buiten de gangbare wegen te kunnen verkennen.

Wat je moet weten voordat je een auto huurt

  1. Regel jouw huurauto online, enkele weken voordat je op vakantie gaat! Last minute een huurauto op jouw vakantiebestemming regelen is vele malen duurder. Een huurauto middels een verhuurkantoor bij jouw hotel is vaak 10x duurder!
  2. Kies altijd voor de autohuur tankregeling: full-to-full. Hiermee lever je jouw huurauto aan het eind van de vakantie weer met een volle tank in. Als je een brandstoftoeslag hebt betaald, ontvang je deze vervolgens weer terug. In andere gevallen worden er veel te hoge brandstofkosten door de verhuurder in rekening gebracht.
  3. Zorg ervoor dat de autohuur inclusief verzekering is (let hierop bij de verhuurprijs). Een aanvullende verzekering voor glas- en bandenschade is erg duur en meestal onnodig.
  4. Zorg ervoor dat je voldoende krediet op jouw creditcard hebt. Een autoverhuurder kan wel tot 1500 euro borg reserveren op jouw creditcard. Dit betekend dat je jouw creditcard misschien niet meer zou kunnen gebruiken om je hotel te betalen.
  5. Vaak ontvang je een alternatief op de huurauto welke je bij het reserveren hebt gekozen. Zorg ervoor dat je niet een kleinere auto krijgt. Geef bijvoorbeeld aan dat je veel of grote koffers mee hebt en dus kofferruimte nodig hebt.

Wat je nodig hebt om een auto te huren

Voor het huren van een auto heb je uiteraard een geldig rijbewijs nodig. Je Europese rijbewijs is niet altijd geldig in alle landen ter wereld. Zo moet je in Azië vaak een apart document tonen. Bij het huren van een auto wordt ook gekeken naar leeftijd. Dit heeft te maken met risico dekking en verzekering. Wanneer je ouder dan 25 bent, wordt je gezien als ervaren chauffeur. Voor de schade-borgstelling heb je tevens een creditcard nodig. Hierop wordt een borg gereserveerd door de verhuurder.