Goedkope autovakantie Letland 2024

Goedkope vakantie naar Letland met de auto. 🚗 Last minute autovakantie Letland en camperreizen Letland met de mooiste aanbiedingen vind je hier! ➡️ ✓rondreis autovakanties Letland, Litouwen en Estland ✓stedentrip Letland ✓last minute hotel aanbiedingen Letland ✓camping vakanties ✓veilig boeken, direct bij onze reispartners!

Een autovakantie Letland ligt niet om de hoek. Het is een lange reis. Maar, dit met bossen bedekte land is zeker de moeite waard voor een bezoek met de auto. Een drielanden rondreis met de auto door Letland, Litouwen en Estland is jouw kans om het meeste uit de Baltische staten te halen. Routes zijn overwegend vlak en vormen een uitstekend middel om de ongerepte kustlijn te verkennen tijdens een autovakantie. Eerst de auto nog wel even volladen met verse voorraden van de centrale markt in de UNESCO-werelderfgoedstad Riga.

Autovakantie aanbiedingen letland

Even geen deals. Bekijk de aanbiedingen bij onze aanbevolen reisaanbieders...

Aanbevolen reisaanbieders

Autovakantie naar letland

Het mooie letland is prachtig voor een vakantie met de auto, bekijk hier wat je kan verwachten met een autovakantie.

Valuta: Euro
Verplicht in de auto: dagrijverlichting, winterbanden, gevarendriehoek, veiligheidshesje, brandblusser, verbanddoos
Maximum snelheid: bebouwde kom 50 km/h, b-wegen 90 km/h, snelweg 110 km/h
Tolwegen: nee
EV laadpunten: beperkt aanwezig
Spreektaal: Lets, Engels

De winters in Letland zijn streng en zeer koud. In de zomer ontdooit het land. De maanden juli en augustus zijn dan ook de beste maanden om Letland te bezoeken met de auto. De lente en de herfst brengen vogelmigraties met ganzen en eenden mee. Een groot deel van de westelijke kustlijn en de wetlands en bossen in het binnenland zijn nu hun territorium. In Letland kun je elk moment van het jaar een regenbui meekrijgen. Zomers zijn dus alles behalve droog. Omdat de helft van Letland bebost is, is de herfst prachtig met het Gauja National Park. Het bos in dit park staat er bekend om hoe het in enkele dagen van kleur verandert in een prachtig kleurrijk herfstlandschap.

Stedentrip Riga

Het stadscentrum van Riga is het mooist te voet. Maak dus een lange wandeltocht door de oude stad en geniet cultuur en architectuur op zijn best. Je kan de stad wellicht nog meer waarderen middels een rondleiding met een ervaren lokale expert. Zo leer je alle details van het Vrijheidsmonument, de Laima-klok en de verwoeste oude stadsmuren. Tijdens een tocht komt er veel moois voorbij, zoals: De kathedraal van Doma, de Sint-Pietersbasiliek, het kasteel van Riga en de Centrale Markt. De markt is een een geweldige kans om af te dingen op souvenirs.

In Riga kun je ook lekker eten. Typische Letse gerechten zijn veel van varkensvlees en vaak donker brood als bijgerecht. Gerookte vis, groenten in zuur, verse kaas en sklandrausis (zoete worteltaart) zijn allemaal te vinden op de markten en in de bakkerijen van Riga. Als nagerecht is er een typisch Lets ijsgerecht om te genieten.

Rondreis Letland met de auto

Jurmala Beach is een heel mooi gebied aan de Golf van Riga voor een korte strandvakantie. De stranden strekken zich uit tot ruim 30km. Je vindt er ook een openlucht concert. De tuinen van Rundāle Palace zijn prachtig, net als de paleiskamers, zeker een bezoek waardig tijdens een autovakantie. De oude binnenstad van Cesis is klein maar schilderachtig mooi. Op het kasteelterrein wordt in de zomer de middeleeuwse nagespeeld met traditionele gerechten, muziek en klederdracht.

Tijdens je autovakantie zou je ook eens over de communistische geschiedenis moeten inlezen. Met deze context zet je Letland in een ander perspectief. En merk je het contrast en de ontwikkeling van het moderne land dat je vandaag zult aantreffen. Zo kun je Letland nog meer waarderen voor haar groei tot dit wonderlijke Europese land.

Dit is hét moment om een autovakantie Letland met Litouwen en Estland te combineren. De landen vallen allen binnen de Europese unie en kennen de euromunt. Dus geen lastige koers-omrekening nodig. Zo maak je eenvoudig een rondreis langs de mooie dorpen, steden en kustlijn van de landen. Een drielandenreis is een uitstekend middel om de geschiedenis van de regio te ontdekken en om die fascinerende culturele nuances te proeven die elke Baltische staat volledig uniek maken.

Weersverwachting komende 2 weken

Verwacht voor morgen: matige regen
12°C 2mm
7m/s 78% 100%
15 april
6°C / 3°C
lichte regen
16 april
6°C / 2°C
bewolkt
17 april
4°C / 1°C
lichte sneeuw
18 april
5°C / 0°C
onbewolkt
19 april
7°C / 0°C
half bewolkt
20 april
5°C / 1°C
licht bewolkt
21 april
8°C / 1°C
lichte regen
22 april
11°C / 3°C
lichte regen
23 april
19°C / 6°C
lichte regen
24 april
22°C / 12°C
licht bewolkt
25 april
22°C / 12°C
licht bewolkt
26 april
14°C / 8°C
lichte regen

Veelgestelde autovakantie vragen

Hoe ver is het rijden naar letland?

Afstand met de auto vanaf Utrecht
Riga 1850 km ca. 20 uren

Wat is verplicht in de auto in letland?

Zijn er tolwegen in letland?

Tolwegen: nee

Wat is de maximumsnelheid in letland?

Maximum snelheid: bebouwde kom 50 km/h, b-wegen 90 km/h, snelweg 110 km/h

Wat is de munteenheid van letland?

Valuta: Euro